Stránky

Pages

Pages

pátek 26. července 2024

Vrtění psem




"Netanjahu by neměl být vítán v Kongresu Spojených států. Naopak, jeho politika v Gaze a na Západním břehu Jordánu a jeho odmítání dvoustátního řešení by měly být ostře odsouzeny," řekl senátor Bernie Sanders. "Podle mého názoru by jeho extremistická vláda neměla dostat ani cent podpory od amerických daňových poplatníků, aby nemohla pokračovat v nelidském ničení Gazy."


"Namísto podpory válečného zločince by měl Kongres uvalit zbrojní embargo a využít svého vlivu k tomu, aby Netanjahua přiměl ukončit bombardování a krveprolití, při němž již zahynulo více než 39 tisíc Palestinců, přičemž ani tím se nepodařilo zajistit propuštění naprosté většiny rukojmí. Jen byly zdecimovány školy, domy a humanitární konvoje," dodala poslankyně Cori Bushová.


Pozornost od Netanjahuovy návštěvy "šikovně" odvedla záplava důležitých politických událostí ve Spojených státech, včetně atentátu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa a oznámení, že Biden již nebude usilovat o stranickou nominaci a téměř jistě ho na kandidátce nahradí viceprezidentka Kamala Harrisová.


A tak Harrisová, stejně jako Trumpův kandidát na viceprezidenta J. D. Vance, senátor z Ohia, projev zmeškali "kvůli závazkům v rámci kampaně".


Netanjahu se s Harrisovou, stejně jako s Bidenem, setká ve čtvrtek mezi čtyřma očima. Izraelský premiér v pátek rovněž odcestuje do Mar-a-Lago, kde se setká s Trumpem.


A Palestinci v Gaze dál umírají...

Zdroj PP 


Žádné komentáře:

Okomentovat