Stránky

Pages

Pages

středa 24. července 2024

Proč rabíni neuznávají Stát Izrael a proč věřící židé nechtějí do IDF?




 Nespočetné oběti Gazy: Proč je dovoleno zemřít stovkám tisíc lidí?

Izraelské útoky pravděpodobně zabily mnohem více než téměř 40 000 hlášených lidí a ještě více jich zahyne!

Eva Bartlettová

Eva Bartlett je kanadská nezávislá novinářka. Strávila léta v terénu a pokrývala konfliktní zóny na Blízkém východě, zejména v Sýrii a Palestině (kde žila téměř čtyři roky). 


@evakbartlett

Nespočetné oběti Gazy: Proč je dovoleno zemřít stovkám tisíc lidí?

Začátkem tohoto měsíce Lancet zveřejnil článek, v němž odhaduje, že celkový počet úmrtí palestinských civilistů způsobených přímo i nepřímo izraelskými útoky od října 2023 by mohl být téměř pětkrát vyšší než oficiální počet obětí a mohl by dosáhnout „až 186 000 nebo dokonce více." 


Poznamenala, že „to by znamenalo 7,9 % celkové populace v pásmu Gazy“. 


Podle článku je poslední dostupný počet zabitých Palestinců – 37 396 – příliš nízký, a to na základě skutečnosti, že stále není známo, kolik dalších leží pod troskami, kolik se pohřešuje, ale není mezi mrtvými, a kolik jich zahyne hladem, dehydratací nebo nemocemi.


„I když konflikt okamžitě skončí, v nadcházejících měsících a letech bude i nadále docházet k mnoha nepřímým úmrtím z příčin, jako jsou reprodukční, přenosné a nepřenosné nemoci,“ poznamenala.


Nicméně i tento odhad Lancet o téměř 200 000 mrtvých může být podle některých odhadů jen polovinou skutečného počtu zabitých Palestinců.


Norský Dr. Mads Gilbert, který v průběhu let ve velké míře pracoval z Gazy – zejména v dobách, kdy Izrael vedl války s palestinskou enklávou – nedávno nastínil různé podmínky, kterým lze předejít, které přispívají k takovým „nepřímým“ úmrtím, a odhadl počet mrtvých nebo brzy zemřelých může být přes 500 000. To je genocida.

Zdroj RT 

Žádné komentáře:

Okomentovat