Stránky

Pages

Pages

středa 24. července 2024

Proč Harrisová?




 Americký publicista Schellenberg to vidí tak, že Harrisová byla vybrána na základě své barvy pleti a nikoli na základě svých schopností, což z jeho pohledu ukazuje velkou míru vnitřní nedemokratičnosti demokratické strany.

„To, že Harrisová nyní upevňuje podporu jako největší naděje demokratů na porážku Trumpa, ukazuje na velkou krizi legitimity pro stranu, stejně jako pro média a federální byrokracii, které jsou s ní silně spojeny. Pro takového nepopulárního kandidáta bylo možné získat podporu strany pouze proto, že od roku 2016 zašli demokraté a mainstreamová média extrémně daleko, aby rozvrátili demokracii, aby se zaměřili na Trumpa,“ poznamenal publicista.


Shellenberger se domnívá, že Harrisovou se podařilo dostat do popředí jen tím, že demokratická administrativa začala využívat cenzurních prostředků, vedle toho do americké politické hry vtáhla údajný vliv ruských tajných služeb a neštítila se ani snahy kriminalizovat samotného Trumpa. Tak to vidí Shellenberger, podle něhož demokraté nahlodali legitimitu státu, legitimitu institucí, nahlodali sílu politického projevu.


„Válka proti demokracii vedená demokraty, tiskem a ‚deep state‘ tímto způsobem nakonec pomohla Trumpovi získat podporu. Demokraty to zároveň ponechalo bez dobrých možností, jak ho porazit,“ shrnul svůj pohled na Harrisovou Shellenberg.


Nakonec zdůraznil, že ze současné situace vychází velmi poškozena i americká média, protože tak dlouho útočila na Donalda Trumpa, až jim dnes nemalá část americké veřejnosti nevěří. Tudíž ani podpora, kterou tato média Harrisové poskytují, nemá stejnou váhu jako kdysi.

Zdroj x 

Žádné komentáře:

Okomentovat