Stránky

Pages

Pages

čtvrtek 25. července 2024

Pokus o atentát a americké volby




The Assassination Attempt & the US Election

PCR interviewed ZurZeit, Vienna, Austria

13. července byl spáchán pokus o atentát na republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Můžete nám říci více o pozadí? Proč by měl být Trump odstraněn?

Od roku 2016 je Trump považován vládnoucím establishmentem za hrozbu pro moc a kontrolu vykonávanou republikánským establishmentem, demokratickým establishmentem, materiálními zájmy, které ovládají obě strany, sdělovací prostředky a zejména vojensko-bezpečnostní komplex, jehož nepřítele Trump hrozil odstranit „normalizací vztahů" s Ruskem. 

Trump odebral republikánskému establishmentu pravomoc vybrat republikánského prezidentského kandidáta. Ve skutečnosti převzal kontrolu nad Republikánskou stranou mimo establishment. Trump porazil demokratický establishment a média tím, že porazil preferovanou kandidátku establishmentu Hillary Clintonovou na prezidentku. Trump porazil média tím, že přežil jejich propagandu a zesměšnil presstitutky. Jeho prohlášení, že se chystá odebrat moc vládnoucímu establishmentu a vrátit ji lidem, rozzuřilo Washington a materiální zájmy, které vládu ovládají. Jeho oznámený záměr normalizovat vztahy s Ruskem znepokojil zbrojní průmysl a bezpečnostní agentury, jako je CIA, FBI, NSA, že odvádí nepřítele, který ospravedlňuje jejich moc a jejich rozpočty. Establishment jasně vnímá Trumpa jako hrozbu.


Establišment se snažil vypořádat s Trumpem s množstvím vykonstruovaných skandálů: Rusko-brána, dvě impeachmenty, výplata pornohvězdy, která se proměnila v obžalobu za „zasahování do voleb“, brána dokumentů, brána povstání a trestní a občanskoprávní obžaloby, které nemají oporu v zákoně a rozpadají se, jedna byla zamítnuta, dvě pozastaveny, zatímco v jednom případě soudci vyšetřují prokurátora za lhaní soudu a v jiném za přidělení 700 000 dolarů z veřejných prostředků milenci. Nejvyšší soud USA rozhodl, že obvinění, kvůli kterému bylo 300 Trumpových příznivců odvezeno do vězení, není přípustné.


Vzhledem k neúspěchu pokusu establishmentu zbavit se Trumpa mnozí očekávali pokus o atentát. Totální selhání tajné služby při ochraně Trumpa ukazuje nedostatek kompetencí, kterému nelze uvěřit. Prázdniny v ochraně a výmluva ředitele tajné služby pro přístup střelce jsou neuvěřitelné. Vyšetřování může nebo nemusí být, ale vládní vyšetřování vždy vládu očistí. Vzpomeňte si na samoúčelné vyšetřování atentátů na Johna F. Kennedyho a Roberta F. Kennedyho a absurdní oficiální vysvětlení 11. září.


Pokusů o Trumpův život bude pravděpodobně více. Pokud ano, budou vysvětleny jako pokusy „napodobitelů“ vyvolané „osamělým šíleným střelcem v Pensylvánii“.

V Evropě téměř nikdo neslyšel o JD Vanceovi, než z něj Trump udělal svého kandidáta. Jak politicky kategorizujete Vance?

Zpočátku byl JD Vance, ovlivněný mediální démonizací Trumpa, Trumpovým kritikem, ale dospěl k poznání, že útok na Trumpa byl útokem na Ameriku, zejména na politiku demokratů a médií a politiku otevřených hranic a normalizaci a legitimizaci sexuální perverznosti.

Vance symbolizuje mladou generaci, která má nulovou důvěru v média a začíná myslet sama za sebe. Vance je proti přeměně USA na babylonskou věž Sodomy a Gomory.

Je Vance, který je o polovinu mladší než Trump, náznak generační výměny jak v republikánské straně, tak v politice USA?

To je Trumpův názor, ale to ukáže až čas. I pro upřímné je těžké odolat moci a bohatství, které může americký establishment poskytnout.

Bidenův zjevný mentální úpadek už nějakou dobu postupuje. Ale proč se jeho duševní zdraví a způsobilost pro úřad staly problémem až nyní a ne mnohem dříve?

Bidenovo vystoupení v první prezidentské debatě a na tiskové konferenci bylo příliš šokující, než aby je média skrývala. Liberální média sama přiznala, že „oklamala“ (oklamala) americkou veřejnost ohledně Bidenových schopností.

Co si myslíte: Bude Biden kandidovat za demokraty, nebo ne? Pokud ne, kdo nahradí Bidena – Kamala Harris, Gavin Newsom, Michelle Obamová nebo někdo jiný?

Biden nebyl nominován Demokratickou stranou jako její kandidát. To se děje na sjezdu demokratů. Megadárci Demokratické strany zadržují dary na politické kampaně, dokud nebude vybrán jiný kandidát než Biden. Průzkumy ukazují, že většina voličů demokratů si nepřeje, aby byl Biden kandidátem. Proto je předpoklad, že strana nominuje jiného člověka. Problém je v tom, že když jsme opustili problém tak pozdě, je málo času vybrat někoho a vytvořit kolem něj přitažlivou osobnost. Kamala Harris není populární. Gavin Newsom je považován za cvoka. Michelle znamená pro Obamu třetí funkční období. Hillary byla poražena Trumpem před osmi lety a od té doby pronásledování Trumpa a pokusy o jeho život zvýšily jeho podporu. Nevím, co budou demokraté dělat. Myslím, že sami nevědí. To zvyšuje šanci, že stát národní bezpečnosti Trumpa zavraždí.

V Evropě je problémem Bidenův i Trumpův věk: Byl jste členem Reaganovy administrativy a Reagan se stal prezidentem ve věku 70 let. Proč se stal Reagan jedním z nejúspěšnějších amerických prezidentů?

Reagan dosáhl svých dvou cílů. Jedním z nich bylo vyléčit „stagflaci“, což dělala jeho hospodářská politika na straně nabídky. Tou druhou bylo ukončení studené války, čehož dosáhl svým sblížením se sovětským vůdcem Gorbačovem. Žádný prezident v moderní době nemá takové úspěchy.


Reagan navíc vyzařoval sílu, humor a lásku k Americe. To ho činilo sympatickým a pro liberální levici bylo obtížné jej úspěšně démonizovat.


Věk není odrazující od efektivního vedení. Věk přináší moudrost. Ne všichni lidé se s věkem zhoršují stejným tempem. Považuji za pozoruhodné, že osm let stresu, kterým byl Trump vystaven, mu nepřineslo mrtvici ani infarkt. Považuji za pozoruhodnější, že je dychtivý podniknout další čtyři roky boje za morální a ekonomickou obnovu své země. Trump má peníze, krásnou a inteligentní manželku a zbytek života věnuje boji se zkorumpovaným establishmentem, který ho nenávidí.

Zdroj IPE 

Žádné komentáře:

Okomentovat