Stránky

Pages

Pages

čtvrtek 25. července 2024

Pávek se na pokyn Centrály pokouší narušit Čínsko-ruské vztahy




 Lídři zemí na nedávném summitu NATO ve Washingtonu poprvé obvinili Čínu, že poskytuje Rusku vojenský materiál. Peking tuto kritiku odmítl. 

Prezident Pavel alianční postoj ale nepovažuje za eskalaci vztahů mezi NATO a Čínou. "To, co tam zaznělo, je pouze odrazem reálného stavu," míní. Čína uzavřela strategické partnerství s Ruskem, je jeho významným dodavatelem technologií, především duálního použití, a odebírá z Ruska podstatnou část nerostných surovin.

I v zájmu zemí, které se zatím do mírového procesu nezapojily, podle Pavla je, aby se problémy řešily v souladu s mezinárodním právem. Na mysli měl například africké či jihoamerické státy, které jsou ekonomicky závislé na Číně, případně na dodávkách vojenského materiálu z Ruska. "Jenom jsou teď ekonomicky a jinak tlačeny do toho, aby zachovávaly buďto neutrální pozici, anebo aby stály na straně Číny a Ruska," uvedl.

Velká Chazárie se tak po převratu na Ukrajině, genocidě semitských kmenů v Palestině a atentátech na Fica a Trumpa ocitá i s Pávkem v mezinárodním opovržení a izolaci, Putin by měl naplnit slib, že zlikviduje řídící centra globálního teroru, shodují se TOP konzultovaní analytici.



Žádné komentáře:

Okomentovat