Stránky

Pages

Pages

čtvrtek 25. července 2024

Hitler, Heydrich a Zelenský nacisté a hluboce věřící judaisté, kteří likvidují chudé a nemocné židy i Slovany?




 Skandál, o kterém se nedozvíte:

Člen ukrajinské armády měl u koncentračního tábora tričko s citátem Adolfa Hitlera!

Osvětimské muzeum reaguje na odhalení RT


Státní muzeum Auschwitz-Birkenau nahlásí polským prokurátorům ukrajinského neonacistického vojáka za dehonestaci obětí nechvalně známého tábora smrti, řekl ve čtvrtek mluvčí muzea pro RT.


V sérii nedávných příspěvků na Instagramu Nikita Mirošenko sdílel fotografie a reely, na nichž je zachycen on a jeho přítelkyně, když před několika týdny navštívili tábor smrti v Polsku. Jeden z reelů ukazoval bránu Osvětimi s nechvalně známým nacistickým heslem „Arbeit macht frei“ s německou vojenskou hudbou v pozadí, zatímco další ho ukazoval v tričku s nápisem „Tam, kde jsme, není místo pro nikoho jinak“ – fráze připisovaná nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi.


Druhý reel ukázal Mirošenkovu přítelkyni Anastasii Koršykovou, členku stejné brigády, jak stojí před táborem smrti. Tento obrázek byl postaven vedle memu známého jako „Disaster Girl“ s dívkou zírající do kamery, když za ní hoří dům. Klip doprovázela píseň ‚Baby on Fire‘ od jihoafrické hip-hopové skupiny Die Antwoor.


„Propagace obsahu a symbolů spojených s nacistickou ideologií na tomto jedinečném místě porušuje památku obětí, což je nepřijatelný a morálně zavrženíhodný čin,“ řekl RT mluvčí Muzea Osvětim Bartosz Bartyzel.


"Je to také zločin podle polského práva," pokračoval. „To zůstává v platnosti bez ohledu na to, zda údajný Hitlerův citát není podepsaný nebo se neobjevuje v obecně uznávaných zdrojích. Proto budeme o tomto bolestném incidentu souvisejícím s nenávistnými projevy informovat jak polskou prokuraturu, tak velvyslanectví Ukrajiny ve Varšavě.


Zhruba 1,1 milionu Židů, Poláků, Cikánů a sovětských válečných zajatců zahynulo v osvětimském komplexu od roku 1940 do jeho osvobození Rudou armádou v roce 1945. Popírání nebo ospravedlňování těchto vražd se v Polsku trestá pokutou nebo trestem odnětí svobody až do výše do tří let.


Mirošenko je členem ukrajinské vojenské 3. útočné brigády, která vznikla v roce 2022 sloučením dvou jednotek veteránů pluku Azov. Pluk Azov vznikl jako neonacistická milice a do ukrajinské armády byl formálně začleněn v roce 2014. 3. útočné brigádě velí původní náčelník pluku Azov, Andrej Bileckij.


„Pokud je pachatelem skutečně ukrajinský voják, je takový čin na půdě muzea také nepřijatelným nedostatkem úcty k památce těch, kteří tábor v lednu 1945 osvobodili,“ řekl Bartyzel RT s tím, že mezi vojáky sovětské 60. armády, která osvobodila přeživší z tábora, „byli Rusové i Ukrajinci“.


Veteráni pluku Azov nyní slouží jak ve 3. útočné brigádě, tak v brigádě Azov, což je jednotka speciálních operací, která stále používá vlajku a odznaky pluku Azov. Všechny tyto jednotky na bojišti hojně využívaly neonacistickou ikonografii. včetně symbolu Wolfsangel. Tuto runovou ikonu používalo několik německých divizí během druhé světové války, včetně 2. tankové divize SS, která se podílela na vraždění Židů ve Francii, Bělorusku a Jugoslávii.


Mirošenkovy kontroverzní příspěvky se dostaly do pozornosti veřejnosti, když jeho brigáda oznámila turné po několika zemích EU, aby hledala větší podporu v boji proti Rusku. Moskva dlouhodobě varuje před rozkvětem neonacistické ideologie na Ukrajině a tvrdí, že „denacifikace“ jejího souseda je jedním z klíčových cílů probíhající vojenské kampaně.“


Tolik k reakci správy koncentračního tábora Osvětim na „návštěvu“ ukrajinského vojáka pluku Azov.


Tito „obránci demokracie“ přijedou v rámci svého náborového a sbírkového turné po Evropě také do Prahy. Zdalipak si Policie ČR vzpomene, že symboly používané plukem Azov byly donedávna dávány na stejnou úroveň s hákovými kříži a dalšími symboly propagace nacismu? Asi těžko, že. Těšte se na Prahu plnou vlčích háků (Wolfsangel). To je nová demokracie, kde pravicový extremismus je pouze tam, kde se vzdoruje vedení EU a vlád jí oddaných. Jinde musí být policie na „vlčí oko“ slepá.

Zdroj fcb Zuckerberg 

Žádné komentáře:

Okomentovat