Stránky

Pages

Pages

čtvrtek 25. července 2024

Blanár si koleduje o kulku, jako každý politik ve Velké Chazárii, který nechce posílat peníze a zbraně Kijivu, který zavřel kohoutky ruské ropě




 „Ropa pro Slovensko se stala rukojmím v rukou Ukrajiny a Evropské komise,“ začal Blanár na videu uveřejněném na sociální síti Facebook. Podle vlastních slov chtěl využít asociační dohody EU s Ukrajinou jako páky na vládu v Kyjevě, aby znovu otevřela kohoutky.  

Ale narazil.

„Dnes ve středu komise v čele s Ursulou von der Leyenovou odložila rozhodnutí. Má čas. Slovensko není tak důležité. Údajně chce více důkazů,“ rozzlobil se slovenský ministr zahraničí, člen nejsilnější vládní strany Směr – sociální demokracie.

A hned pokračoval ve slovní palbě.

„Je nutné, aby motoristé museli stát v dlouhých frontách a čekat na benzín a naftu? Nebo by měli platit mnohem vyšší ceny za pohonné hmoty jen proto, že má Evropská komise čas? Ne, nemáme čas, protože bezohledné sankce a nezodpovědné jednání sousedního státu mohou na Slovensku velmi rychle přinést negativní důsledky,“ zaznělo z úst slovenského šéfa diplomacie.

Výroky o tom, že EU potřebuje více času, více informací a více důkazů jsou podle ministra jen výmluvou. Zvláště v situaci, kdy slovenský premiér Robert Fico udržuje kontakty s premiérem sousední Ukrajiny Denysem Šmyhalem a prý se snaží situaci řešit.

„Takhle ‚stojí‘ na straně evropských občanů Evropská komise, ve které udělají vše pro to, aby své rozhodnutí odložili na pozdější termín. Aby nám nemuseli říkat pravdu, aby nekritizovali Ukrajinu a nutili nás mít jediný správný názor. Nenecháme se však umlčet a máme v tom jasno – zájmy Slovenska a jeho občanů jsou na prvním místě,“ zdůraznil Blanár s tím, že Evropská komise by měla přestat zdržovat při řešení tohoto problému a měla by jasně ukázat, že stojí na straně občanů EU. Na straně svých občanů.

Zdroj fcb Zuckerberg 

Žádné komentáře:

Okomentovat