Stránky

Pages

Pages

úterý 21. července 2020

Ohlasy na summit připomínající výslechy na Quantanámu nejsou radostné









To zadlužování nemůže skončit jinak než další velkou válkou v Evropě. Ty dvě předchozí byly prací Německa. A ejhle! Kterýpak že to předsedající stát EU to pod záminkou řešení následků covidu19 dokopal členské státy do maléru horšího než Lisabonská smlouva?
FOTO: Andrej Babiš
A dokonce už i "kníže, který má k lidu blíže" se ptá: Kolegové poslanci, kdo si v lavici zapomněl hrníček s Heydrichem?

A překvapivě se přidal i "drahošovský pirát" Peksa: Špatná zpráva - v porovnání s návrhem Komise z května je rozpočet na výzkum ponížený o 14 miliard €. Pěkně prosím, škrtat na výzkumu není šetřivé, ale prostě hloupé.

Bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti Prouza je také rozhořčen: K dohodě o evropském rozpočtu: vítězi Polsko a Maďarsko, kteří si vydupali kromě peněz navíc i to, že ostatní jim nebudou mluvit do rozebírání právního státu. A také Holandsko s Rakouskem, které uspěly se strategií "naše prachy nade vše".

Redaktorka Zlámalová má také jasno: Ta neochota nebo neschopnost prohlédnout dost primitivní marketing (manipulaci), je zarážející. Babiš bez řečí kývl na společné evropské dluhy a udělal z Česka čisté plátce do EU. To je reálný výsledek summitu.

Exšéfredaktor Ekonama Fiala uzavírá:  Články o EU v českém tisku se obvykle koncentrují na bruselské násilí a přezíravost velkých členských zemí. To je tak naléhavý problém, že už se nedostane na to, co je ještě horší - a co jsme si udělali sami. Sami jsme vlezli do chomoutu levné kolonie, která čeká na cizí zakázky za nadiktovanou cenu. Sami jsme se vzdali reálné demokracie ve prospěch velkých zájmů hrstky miliardářů. Krize a technologické zvraty, které teď ve světě probíhají, mohou naši situaci zhoršit, nebo naopak zlepšit, záleží, jak k tomu přistoupíme. Daly by se k tomu využít i evropské peníze, ale možná dáme přednost tomu, aby jen přitížily našim dluhům.


Související články:


Hlasovali byste pro vystoupení České republiky z Evropské unie?


Ano, hlasoval bych pro odchod
18026 hlasů

Ne, hlasoval bych pro setrvání
3815 hlasů

Nehlasoval bych
362 hlasů
Děkujeme za hlasování!

Související články:
















Žádné komentáře:

Okomentovat