Stránky

Pages

Pages

úterý 21. července 2020

Nekulturní pisálci se navzájem dotují ze státního rozpočtu a pracujícím se vysmívají









Dostávají dotace, přitom sami o jejich rozdělování rozhodují. Tak by se dalo dle mládežníkům ukradené Mladé fronty shrnout přidělování peněz literárním periodikům na Zaorálkově ministerstvu kultury. To letos rozdělilo 15,5 milionu korun mezi dvacítku tištěných a online časopisů. V dotační komisi přitom sedí lidé, kteří v části těchto periodik působí.
FOTO: TOP News
Například tzv. kulturní a levicově orientovaný čtrnáctideník A2 tento rok získal 2,5 milionu korun, přičemž místopředsedou komise byl šéfredaktor jeho webové odnože A2larm.cz Jan Bělíček.

Podobnou částku získal i "obtýdeník živé literatury" Tvar, součástí komise byla členka redakce Simona Martínková-Racková a básník Jan Delong, jenž do časopisu Tvar přispívá a je jasné, že establishment bude za jidášský grošík opěvovat.

Tyto praktiky kritizoval ekonomický ředitel vydavatelství KPT Milan Rokytka, navrhoval athénský  model podpory kultury, která se díky tomu stala na tisíciletí demokratickou inspirací lidstva, ale havlističtí disidenti a transformovaní byrokraté pozitivní změny odmítli a nyní jen utužují predátorské protipřírodní a protilidové paradigma, konstatují konzultovaní analytici a profesoři ekologie. 

Ministr kultury Lubomír Zaorálek ale raději odvolal ředitele Národní knihovny Martina Kocandu prý kvůli nesrovnalostem v projektu e-knihovna. Dlouhodobě mu vadí i pomalý postup rekonstrukce Klementina, pronájmy či některé neuskutečněné akvizice.

Související články:











Žádné komentáře:

Okomentovat