Stránky

Pages

Pages

sobota 25. července 2020

Koukat se v kině na Havla prý můžeme zdarma









Po privatizaci Barrandova měly do filmové produkce vstoupit blahodárné tržní síly a neviditelná ruka trhu nám měla zajistit ty nejlepší umělecké zážitky na světě, když tvůrci konečně dostali svoboděnku od tyranie Jakeše, no nestalo se tak, přesně jak režisérka Chytilová a další varovali.

FOTO: TOP News
Na většinu českých filmů se nedalo dívat, chodilo se na ně z povinnosti vůči vlasti a pokud recenze nebyly příznivé, rozhodli se pořadatelé zvát jen pečlivě vybrané a nejen chlebíčkem uplacené presstituty, kteří pochválí i duševní průjmy absolventů ztransformované FAMU.

Ale pak přišel po covidu dlouho očekávaný Havel, jenž se měl stát živou vodou pro kina a celý filmový průmysl.

Lucerna, kterou tak miloval zastupující říšský protektor Heydrich, však byla poloprázdná, podnikatelé v motýlcích zklamaní, publikum otrávené jak Rokytka novičokem a recenze kromě Bakalových listů film ztrhaly s tím, že přinejlepším na jeho natočení bylo ještě brzo. 

A tak můžeme do kin zadarmo!

Co to znamená?

Film Havel se stává součástí státní ideologie, dotované i s Geislerovou z našich daní a dluhů, včetně evropských bilionů, ačkoliv podle platné ústavy se republika na žádnou ideologii či náboženství nesmí a nemá vázat. 

Hra na demokracii skončila, zapomeňte a vítejte v techno-fašistickém havlistánu, konstatují TOP konzultovaní politologové. 


Související články:











Žádné komentáře:

Okomentovat