V MAKRO Akademii v pražských Stodůlkách se za účasti TOP editora Rokytky konal výjimečný workshop
se špičkovým šéfkuchařem Chan Kwok
Keungem a na pořadu dne byla čínská kuchyně. Workshop byl pořádán společností
Lee Kum Kee, která je dodavatelem čínského sortimentu pro MAKRO.
Účastníci
připravili šest chodů a naučili se správné postupy při přípravě typických čínských
pokrmů. Kurz byl zahájen přípravou krevetového toustu se sezamem, dále krkovičkou
Charxiu a Teriyaki treskou. V druhé polovině kuchaři pod vedením Keunga
připravili “Hot-pot” se skleněnou nudlí a hovězím masem s pepřovou omáčkou a kuře
“Sanbei”. Nechyběl ani dezert v podobě banánu s křupavou krustou a
švestkovou omáčkou.
Chan
Kwok Keung je vysoce uznávaný šéfkuchař s 28letou praxí v pekingské,
huaiyangské, sečuánské a kantonské kuchyni. Exceluje v přípravě
modernizovaných pokrmů a zároveň udržování tradičního vaření. Je také vítězem
Světového šampionátu čínské kuchyně a řady lokálních soutěží. TOP editor Rokytka jej pochválil za vynikající práci a budování produktivních česko-čínských vztahů na Pásu a stezce.
Žádné komentáře:
Okomentovat